Gemakkelijk diner/ Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk

Salade met vijgen, bramen en brie

Koken kan zo gemakkelijk zijn! Met een paar lekkere ingrediënten ben je zo klaar. Daar heb je echt geen pakje Maggi of zakje Honig voor nodig. Vaak sta ik met zo’n pakkie veel langer in de keuken dan wanneer ik zelf wat bij elkaar zoek. Gewoon lekker op gevoel koken, precies zoals jij het lekker vindt, dat is toch veel leuker dan de instructies achterop zo’n doosje volgen? Ik zoek graag smaken uit die ik goed bij elkaar vind passen, deze combi van vijgen, bramen en brie is zo’n top combi als je het mij vraagt.

Hoe ik dan aan die combinaties kom? Nou, dat is simpel, ik doe ook maar wat. Om deze salade even als voorbeeld te nemen: Ik was bezig met mijn ochtendwandelingetje en zag onderweg mooie bramenstruiken staan. Toevallig had ik nog een bakje bij van het havermoutje dat ik onderweg had opgegeten. Ik plukte wat bramen en nam ze mee naar huis. Daar zette ik ze in de koelkast langs de vijgen die ik van een mevrouw uit de buurt kreeg.

Toen het tijd was om te gaan koken besloot ik een salade te maken met wat ik nog in de koelkast had. Dat was dus sla, bramen, vijgen en brie. Tadaaa! Deze salade was geboren. Natuurlijk heb ik inmiddels ook wel wat kennis van smaken en weet ik dat brie bijvoorbeeld heel lekker smaakt bij vijgen, maar ook ik blijf telkens nieuwe dingen bij leren door gewoon lekker te experimenteren in de keuken. Dus wat eet jij vanavond? Maak jij exact deze salade na of ga jij ook lekker op onderzoek uit in je koelkast? Hoewel deze salade heel lekker is, daag ik je uit dat laatste te doen.

Vijgen, bramen en brie salade

Het lijkt wel een schilderijtje toch?


Salade met vijgen, bramen en brie

Ingrediënten (maaltijdsalade voor 1 persoon of bijgerecht voor 2 personen)

– een zakje veldsla
– 3 à 4 verse vijgen
– een handje verse bramen
– 50 gram brie
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel extra vierge olijfolie
– peper en zout

Bereiding

Verdeel de sla over een groot bord. Halveer de vijgen en leg deze op de sla. Snijd de brie in reepjes en verdeel deze samen met de bramen over de salade.

Breng de salade op smaak met honing, olijfolie en wat peper en zout.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply