Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Vegan boekweit pancakes

Denk even mee: het is zondag ochtend, je wordt om half negen wakker en je hebt intens veel zin in homemade pancakes. Je springt uit bed, opent de koelkast, klaar om een beslagje in elkaar te mixen. En slaat de teleurstelling toe. De eieren zijn op! Bye bye pancakesunday, hello boterham met pindakaas… Noouuu NEE! Om een prachtige, instaworthy pancake stack te bouwen heb je helemaal geen eieren nodig. Je kunt ook prima heerlijke vegan pancakes bakken met dit recept.

Deze pancakes zijn overigens niet alleen vegan, maar ook nog eens glutenvrij. Ik maakte ze namelijk met boekweitmeel. Niet omdat ik gluten intolerant ben, gelukkig niet, maar gewoon omdat het een andere smaak geeft aan je baksels.

PB230887.jpg

Om de pancakes extra lekker te maken strooide ik er wat Oot granola overheen. Die kreeg ik laatst toegestuurd en jammie, wat is die lekker. Super crunchy, een beetje zoet en lekker kruidig. De Paleo variant was mijn favoriet (terwijl ik normaal nooit voor een Paleo variant zou kiezen). Benieuwd geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Oot.


Vegan boekweit pancakes

Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 50 gram boekweitmeel
– 1 rijpe banaan
– 100 milliliter sojamelk
– 1 theelepel chiazaad
– 1/2 theelepel kaneel
– snufje zout
– olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): 1/2 banaan, soja yoghurt en granola (ik gebruikte de chia spice granola van Oot)

Bereiding
Prak de helft van de banaan tot moes en meng deze met het boekweitmeel, de sojamelk, chiazaad, kaneel en zout. Meng alles tot een glad beslag. Als het beslag te dik is kun je wat extra sojamelk toevoegen.

Verhit wat olie in een pan en verdeel deze met een keukenpapiertje over de hele oppervlakte van de pan. Giet wat van het beslag in de pan. Bak elk pannenkoekjes enkele minuten aan beide zijden.

Stapel je pannenkoeken op en garneer je ‘pancake stack’ met soja yoghurt, banaan en granola.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply