Gewoon gezond/ Gezond diner

Havergrutten sushi met knakwortel

‘Of je wortel lust!?’ Nou, uhhh, ja! Wortelstamp, worteltaart of gewoon wat worteltjes met hummus. Maar er is iets nieuws dames en heren. De knakwortel! Een plantaardig alternatief voor hotdogs. Ik was zo benieuwd naar deze knakwortels, dat ik een pakje meenam uit de Appie. Lees snel verder als je mijn bescheiden mening wilt lezen, of als je gewoon benieuwd bent naar deze havergrutten sushi met knakwortel. 

De knakwortel

De knakwortels worden gemaakt van bospeentjes die gemarineerd zijn. Ze worden verkocht in vacuum verpakkingen bij de Appie. Goedkoop zijn die knakwortels niet. Voor 200 gram, 4 knakwortels, betaal je 2,87 euro. Op zich vind ik het al een prestatie als je 4 wortels kun verkopen voor bijna 3 euro. Dan doe je toch iets goed lijkt me… De knakwortels zijn alvast gegaard en zijn gemarineerd in een soort bbq achtige saus. De wortels hebben een lekkere bite, ze zijn zeker niet overgaar. Qua smaak moet je denken aan wortels in bbq saus, ik vond het wel lekker. Een echte vergelijking met knakworstjes of hotdogs moet je niet maken, daar komt het niet in de buurt. Toch zie ik wel een broodje knakwortel met wat sla, augurkjes en crispy uitjes voor me, lijkt me hartstikke lekker. Dat broodje houden jullie nog even van me tegoed, want dit keer maakte ik sushi met de knakwortels!

Havergrutten sushi met knakwortel

Sushi dus. Net als de vorige keer maakte ik die met havergrutten. Dat recept vind je hier. Naast havergrutten en knakwortel deed ik avocado en komkommer in mijn sushi. Een lekkere pittige sriracha mayo erbij en mijn avond kan niet meer stuk. Of ik dit gerecht nog met recht sushi mag noemen, dat weet ik niet. Sushi zonder rijst en vis is misschien een beetje zoals wortelstamp zonder aardappelen en wortels. Noem het dus zoals je zelf wilt, uiteindelijk gaat het om de smaak toch?

Sushi met knakwortel

Sushi met knakwortel


Havergrutten sushi met knakwortel

Ingrediënten (voor 4 sushi rollen)

– 1 pakje knakwortels
– 200 gram havergrutten
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 theelepels suiker
– 4 nori vellen
– 1/4 komkommer
– 1/2 avocado

Voor de sriracha mayo

– 2 eetlepels mayonaise (de Mayolijn van Remia is plantaardig voor de vegans onder ons)
– 1 eetlepel azijn
– 1/2 theelepel sriracha (of meer als je durft)

Bereiding

Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de havergrutten gaar, dit duurt 15 tot 20 minuten. Snijd ondertussen de komkommer en avocado in repen. Snijd de knakwortels een keer in de lengte doormidden.

Giet de havergrutten af en meng deze met de rijstazijn en suiker. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel even afkoelen.

Leg een norivel op een sushimatje en bedek het vel met een dun laagje havergrutten. Leg hierop een rijtje avocado, komkommer en knakwortel. Rol de sushi op tot een sushirol. Herhaal dit met alle vier de nori vellen. Snijd de sushirollen in stukjes.

Meng alle ingrediënten voor de sriracha mayo en serveer deze bij de sushi. Garneer je sushi eventueel nog met wat sesamzaadjes of peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply