Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Chocolade bietjes wafels

Trouwe volgers van mijn blog zullen inmiddels niet meer versteld staan van de combinatie chocolade en bietjes. Ik maakte al een chocolade bietjes cakechocolade bietjes smoothiebowl en chocolade bietjes pannenkoeken nu is het volgende chocolade bietjes recept aan de beurt, en dat is er eentje voor wafels! 

Toen ik vorige week eens door mijn recepten scrollde, kwam ik opeens wat oude wafelrecepten tegen. Ik was zelfs alweer een beetje vergeten dat ik een wafelijzer had, maar bij het zien van al die heerlijke wafels heb ik hem toch weer afgestoft. Gelukkig werkte hij nog prima, waardoor ik lekker kon experimenteren met een recept voor chocolade ontbijtwafels, want die ontbraken nog in de receptenindex.

Choco bietjes wafels 1.jpg

Mocht je nu geen wafelijzer hebben, niet getreurd. Van dit beslag kun je namelijk ook gewoon pannenkoeken bakken. Smaakt hetzelfde, maar ziet er misschien niet iets minder fotogeniek uit. Mocht je nu per se wafels willen maken, dan zou ik eens een kijkje nemen in de kringloopwinkel, daar kocht ik de mijne namelijk voor een paar euro en ik zie er nog steeds regelmatig staan. Lekker thriftshoppen dus!


Chocolade bietjes wafels

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 gekookt bietje
– 1/2 banaan
– 1 1/2 theelepel cacaopoeder
– 30 gram havermout
– 1 ei
– 50 milliliter melk
– een snufje zout
– olie of boter om in te vetten
– ter garnering (optioneel): vers rood fruit naar keuze en/of stukjes pure chocolade

Extra: een staafmixer en wafelijzer

Bereiding:
1. Verwarm het wafelijzer voor op middelhoge stand.
2. Doe het gekookte bietje, de halve banaan, het cacaopoeder, de havermout, het ei, de melk en een snuf zout in een kom en mix dit met een staafmixer tot een glad beslag.
3. Vet het wafelijzer in met een beetje olie of boter en giet vervolgens het beslag in het wafelijzer. Met mijn wafelijzer kan ik van dit beslag ongeveer anderhalve wafel bakken, maar met een groter of kleiner ijzer is dat anders. Zorg er in ieder geval voor dat het hele wafelijzer bedekt is met een laagje beslag, maar doe er vooral niet te veel in, dan loopt het er langs de buitenkanten uit tijden het bakken.
4. Bak de wafels enkele minuten in het wafelijzer. Na zo’n 4 a 5 minuten waren mijn wafels gaar, maar ook dit verschilt per wafelijzer. Houd je wafels dus goed in de gaten. Wanneer het beslag helemaal droog is en je een korstje op de wafels ziet verschijnen zijn ze goed.
5. Leg de wafel op een bord en garneer deze met wat rood fruit of pure chocolade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply