Overige

Pinspiratie: Gezonde(re) Sinterklaas baksels

Guilty! De sint was nog niet in het land of ik had mijn eerste zak pepernoten alweer gekocht. Maar het goede nieuws is dat de goedheiligman ook dit jaar ons land weer heeft weten te vinden, dus kom maar op met die speculaasbrokken, pepernoten en chocoladeletters. Heb je na al dat lekkers even behoefte aan iets gezonders, dat kan met deze gezonde(re) Sint pinspiratie.

Snoepen mag best, en al helemaal met Sinterklaas natuurlijk. Maar heb je na die kilo chocoladepepernoten even behoefte aan iets gezonders? Dat kan, hier zijn zes gezonde(re) Sinterklaas baksels.

Havermout pepernoten

havermout pepernoten.png

Als havermoutfan moest er minimaal 1 receptje met havermout in deze lijst staan natuurlijk. Gelukkig zijn daar Pascalle en Mathijs van Havermoutje met een recept voor Havermout pepernootjes. Deze ga ik zeker maken komende week. Het recept vind je hier.

Spelt pepernoten

Spelt pepernoten.jpg

Geen liefhebber van havermout (kan ik me bijna nier voorstellen), dan heb ik hier een alternatief, pepernoten van speltmeel. Net zo gemakkelijk en vast ook heel lekker. Het recept vind je op healthyvega.nl.

Pepernoten muffins

Wat doe je dan met al die pepernoten? Opeten natuurlijk. Of gebruik ze voor deze leuke Pepernoten muffins van Optima Vita (klik op de link voor het uitgeschreven recept). Per stuk bevatten ze maar 113 calorieën, een super verantwoord tussendoortje dus.

Stoofperen speculaas crumble van havermout

stoofperen-speculaas-crumble

Hoe lekker ziet dit eruit! Stoofpeertjes crumble met havermout. Dit lijkt mij het perfecte verwenontbijtje om in het weekend te maken. Zet de avond van tevoren dan even je schoen, zodat je lekker wat pepernoten over je ontbijtje kunt strooien. Het recept voor dit prachtige ontbijtje vind je op mindyourfeed.nl.

Speculaas brownies

speculaas-brownie_ul.jpg

We kennen inmiddels blondies en peanutbutter brownies, maar Daisy van ilovehealth heeft nog een variant op de brownie: een speculaas brownie. Hier komt geen chocolade aan te pas, maar wel een flinke dosis speculaaskruiden. Helemaal Sint proof dus. Het recept vind je hier.

Amandelspijs met honing

amandelspijs met honing.jpg

Ik moet toegeven, ik ben niet de grootste fan van amandelspijs, maar het hoort natuurlijk bij Sinterklaas, dus ook deze mocht niet ontbreken in het rijtje. Op mindyourfeed.nl vond ik dit receptje voor amandelspijs met honing. Kijk, honing blijft natuurlijk suiker, en suiker is niet goed voor je, maar soms mag dat best toch. En naast honing bevat deze amandelspijs alleen amandelmeel, vanillepoeder en een eitje. Zo weet je tenminste wat je eet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply