Overige

Review: Philips Airfryer XXL

Mijn trouwe Insta-volgers hadden het natuurlijk al lang gezien, ik mocht de nieuwe Philips Airfryer XXL testen. Ik had al een airfryer, een veel kleiner exemplaar van de Lidl. Hoewel die prima werkte, was een maatje groter meer dan welkom. Dus ik gaf mijn oude airfryer aan mams (die er erg blij mee is) en ik ging aan de slag met ’the big guy’. Benieuwd naar mijn oordeel? Lees dan snel verder. Dan krijg je ook nog het recept voor een heerlijke kikkererwten snack die je in de airfryer kunt maken. 

Eerste indruk
Het design van de airfryer is prima. Aan het design van een prachtige KitchenAid kan hij niet tippen, maar hij misstaat niet op je aanrecht. Wat meteen opvalt is dat hij inderdaad een stuk groter is dan mijn mini Lidl airfryer. Ook het frituurmandje was een stuk groter. Groot genoeg voor een klein ovenschaaltje of taartvormpje.

Het eerste gerecht dat ik maakte in mijn airfryer was een ontbijtje. Ik maakte het ontbijttaartje met pompoen en havermout van Lekkeretenmetlinda.nl. Toen ik de airfryer aanzette, viel het me op dat het ding best veel geluid maakt. Het leek wel alsof hij op het punt stond op te stijgen. Je weet wel, zo’n geluid dat een net iets te oude laptop ook wel eens maakt in een veel te stille collegezaal of vergaderruimte. Het ontbijtje was overigens heerlijk!

22580939_1122308447899608_1592939400843493376_n(1).jpg

Groot genoeg?
Volgens de handleiding zou je met deze XXL versie voor 4 tot 6 personen moeten kunnen koken. Dat besloot ik even zelf te onderzoeken en dus ik trakteerde mijn huisgenootjes op een heuse friettafel. En dat zag er zo uit:

Echt fancy is deze foto niet, maar het was wel errrggg lekker!

Hoewel de XXL airfryer groot genoeg is om er een grote kilozak friet in te bakken, was hij niet groot genoeg om in 1 keer alle friet voor mij en mijn 4 hongerige huisgenootjes te bakken. Ik heb dat dus in meerdere ladingen moeten doen, maar dat zou ook moeten wanneer je een gewone friteuse gebruikt.

100% krokant?
Philips belooft 100% krokante frietjes met deze airfryer. Nu is de hamvraag, is dat ook zo? Het antwoord is JA! Om die krokantgarantie aan een goede test te onderwerpen bakte ik nog wat andere dingen in de airfyer. Zo maakte ik crunchy kikkererwten en chips van peterseliewortel. En eerlijk is eerlijk. Ook die werden lekker krokant.

Maar het grootste succes waren nog wel de vegetarisch kip krokant schnitzels van Vivera. Ik koop die vaak, maar zo krokant als uit de airfryer had ik ze nog nooit gehad. Echt een must try voor iedereen met een airfryer.

23101859_1928247760755353_711960931768205312_n(1)

Zelf groente chips maken? Easy! Schaaf dunne plakken van de groente met een mandoline, kruid ze met wat peper, zout en kruiden of specerijen en bak ze zo’n 10 minuten in de airfryer op 160 graden.

Eindoordeel
Ik ben fan van de airfryer. Ik was al fan van mijn mini airfryer van de Lidl, maar stiekem vind ik deze XXL van Philips nog stukken fijner. Er kan zo veel in het mandje, zelfs taartvormpjes en een complete kilozak friet! Wat ik erg fijn vind is dat producten in de airfryer veel sneller klaar zijn dan in de oven. En dan worden ze ook nog eens een stuk krokanter! Wat wil je nog meer? Een klein nadeeltje is dat de airfryer wel redelijk veel geluid maakt. Ik vind dit niet storend, maar het is wel iets om rekening mee te houden bij de aankoop. Want goedkoop is deze kanjer helaas niet. Hij is te koop vanaf 280 euro.


Super crunchy kikkererwten snack met edelgistvlokken

crunchy kikkererwten

Ingrediënten (voor een bakje voor 1 persoon):
– 100 gram gedroogde kikkererwten
– 1 theelepel olijfolie
– een snufje zout en peper
– een snufje knoflookpoeder
– 1 theelepel edelgistvlokken (ik gebruikte die van het merk BioToday van de AH)

Bereiding
Week de kikkererwten een nacht in een kom water.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden of de oven op 200 graden.

Giet de kikkererwten af en dep ze met een theedoek goed droog. Meng de kikkererwten met de overige ingrediënten en doe ze in het mandje van de airfryer of leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Rooster de kikkererwten 10 minuten in de airfryer of 20 tot 25 minuten in de oven tot ze lekker knapperig zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply