Kerst

Mini bieten geitenkaas cheesecakes

Na de truffel risotto balletjes en gevulde avocado’s is het vandaag tijd voor het derde kerstborrel hapje: Mini bieten geitenkaas cheesecakes. Niet het meest gangbare recept misschien, maar zeker eentje waarmee je indruk gaat maken op je gasten. 

Hartige cheesecakes

Wist je dat onze zuiderburen cheesecake ‘kaastaart’ noemen? Bij dat woord denk ik niet direct aan een mierzoete salted caramel cheesecake. Maar toen ik het woord laatst weer tegenkwam kreeg ik wel inspiratie voor deze hapjes. Want waarom zou een cheesecake altijd zoet moeten zijn? Een hartige cheesecake moest toch ook mogelijk zijn? Nou, dat is het zeker, zie hier het bewijs. Deze mini bieten geitenkaas cheesecakes zijn hartig met een zoete twist. Bieten hebben van zichzelf namelijk iets zoets en verder is er aan de vulling wat honing toegevoegd. Een heerlijke combinatie met de geitenkaas.

Bieten

Ik ben gek op bieten. Die diep rode kleur maakt elk gerecht speciaal en de zoete smaak combineert heel goed met allerlei andere smaken. Ben jij niet zo’n fan van bieten? Dan zou je deze mini cheesecakes ook kunnen aftoppen met wat honing of vijgenjam.

Mini bieten geitenkaas cheesecakes

mini bieten geitenkaas cheesecakes

mini bieten geitenkaas cheesecakes

Meer recepten voor de kerstborrel of -diner? Kijk ook eens naar deze truffel risotto balletjesgevulde avocado’s, dadels met cashew cream en chai latte affogato.


Mini geitenkaas cheesecakes

Ingrediënten (voor 6 cheesecakes)

Bodem

– 3 sneetjes roggebrood

Vulling

– 150 gram geitenkaas
– 50 gram honing
– 100 gram creme fraiche
– 2 eieren

Topping

– 3 voorgekookte rode bieten
– honing naar smaak
– een handje walnoten

Extra: een muffin vorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Steek met een glas rondjes uit de plakken roggebrood ter grootte van de bodem van de muffin bakvorm. Leg de rondjes roggebrood in de muffinvormpjes.

Maak vervolgens de vulling door alle ingrediënten stevig door elkaar te roeren tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel de vulling over de muffinvormpjes. Zet de mini cheesecakes in de oven en bak ze in 40 minuten gaar. Laat de cheesecakes vervolgens in de koelkast volledig afkoelen zodat ze verder opstijven.

Mix de bieten met wat honing in een blender of keukenmachine tot een gladde puree. Garneer de cheesecakes met de bieten topping en strooi er wat walnoten overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply