Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk

Bieten smoothie met frambozen en gember

Met het verkeerde been uit bed gestapt? Slechte nacht gehad? Of gewoon geen zin in de dag? Ik herken het! Wat mij dan kan helpen is om een lekker ontbijtje te maken. En ik snap ook wel dat je op zo’n bleeehhh ochtend helemaal geen zin hebt om moeilijk te doen met wafelijzers of creatieve ontbijttaarten. Dus maak het jezelf lekker gemakkelijk en laat je blender al het werk doen voor een lekkere smoothie. Deze bieten smoothie met frambozen en gember fleurt je hopelijk een beetje op. Zo niet, ach, dan heb je wel weer een portie groente en fruit achter de kiezen. 

Bleeehhh ochtenden

Bleehhhh ochtenden heb ik inmiddels al genoeg achter de rug. Vorige winter had ik te maken met een winterdepressie en in die periode was mijn hele leven even blehhhh. Kortom, ik ben ervaringsdeskundige als het om ‘bleeeehhhh’ gaat. Op die momenten at ik het liefste een berg chocolade en bak ijs. En dat deed ik ook! Maar ik kwam er al snel achter dat ik me daar in ieder geval niet beter door ging voelen. Nu doe ik dus mijn best om op dat soort blehhh momenten niet te grijpen naar zoet, suiker en vet – ook al is dat heel verleidelijk! Ik ga niet zeggen dat een gezond ontbijt zoals deze bieten smoothie jouw ‘bleeehhh’ stemming gaat verbeteren. Of dat het een wondermiddel is door alle vitaminen en mineralen die erin zitten, want daar heb ik helemaal geen verstand van. Maar het kan sowieso geen kwaad om wat extra groente en fruit te eten. En als dat dan in de vorm van een roze bieten smoothie is, tovert dat soms toch een lach op mijn bleeehhh gezicht, ik hoop dat het jou ook helpt.

Bieten smoothie met frambozen en gember

Bieten smoothie met frambozen en gember


Bieten smoothie met frambozen en gember

Ingrediënten (voor 1 smoothie)

– 1 gekookte biet
– 100 gram frambozen (vers of uit de diepvries)
– een stukje gember, ongeveer 2 centimeter (meer mag, als je erg van gember houdt)
– 200 milliliter havermelk (zelfgekocht of zelfgemaakt)
– 3 eetlepels havermout
– ter garnering (optioneel): een handje frambozen, noten, zaden, pitten, muesli of granola

Bereiding

Rasp de gember op een fijne rasp. Doe de rasp samen met de biet, frambozen, havermelk en havermout in een blender. Blend het geheel tot een smoothie. Giet de smoothie in een kom en garneer hem met toppings naar keuze zoals wat extra frambozen en noten of zaden.

Tip: Eet je smoohtie met een lepel in plaats van hem uit een glas te drinken. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply