Kerst

Bananabread met zelfgemaakte chocopasta + winactie SUNT

Laten we even eerlijk zijn, December is gewoon een vreetmaand. Als we de pepernoten van Sinterklaas beu zijn kunnen we door met de gourmet of het vijfgangendiner voor Kerst. En als dat allemaal een beetje gezakt is staan de oliebollen nog op de planning. Super lekker allemaal, maar wist je dat er in die decembermaand ook een hoop eten in de vuilnisbak belandt? 124 miljoen kilo om precies te zijn. SUNT vind dat zonde en bakt bananenbroden om voedselverspilling op de kaart te zetten. Dat is niet alleen duurzaam, maar vooral ook erg lekker. En met deze zelfgemaakte chocopasta is dat natuurlijk éxtra lekker.

SUNT

SUNT red bananen door er voedzame bananenbroden van te bakken. Jaarlijks worden er 150 miljard bananen geteeld. 75 miljard, daarvan belanden niet in onze mond, maar worden verspild. Dat is dus de helft hè mensen! Met elk SUNT bananenbrood red je 1 banaan. Maar, veel belangrijker, je geeft jezelf een lekker ontbijt of gezond tussendoortje.

Voedsel is goud waard

Die berg verspild voedsel, dat kan natuurlijk niet. Voedsel is goud waard! Om die boodschap kracht bij te zetten bakte SUNT gouden bananenbroden. Een leuk statement, lekker instagrammable ook, maar de bananenbroden zijn ook hartstikke lekker. De boodschap van SUNT ondersteun in van harte, daarom vind ik het ook super leuk dat de eerste winactie in de Gewoon Hanne Adventskalender een winactie in samenwerking met SUNT is. Heb jij na het zien van deze heerlijke foto’s ook trek gekregen in een SUNT bananenbrood, ga dan snel naar mijn Instagrampagina en reageer op de winactie.

Zelfgemaakte chocopasta

Zo’n plak bananenbrood is al lekker op zich, maar een beetje extra liefde kan nooit kwaad. Daarom maakte ik een homemade chocopasta op basis van hazelnoten, cacaopoeder en ahornsiroop. Smeer een dikke laag van de pasta op je bananabread en garneer hem met wat vers rood fruit. Nou, dat kan zo door voor een kerst ontbijtje, toch?

zelfgemaakte chocopasta

Wil je niks missen van de Gewoon Hanne Adventskalender? Volg me dan op Instagram, daar plaats ik elke dag een update met het recept van die dag. Heb jij een van de recepten uit de adventskalender gemaakt, laat het me dan weten en deel jouw creatie op Instagram met #gewoonhanneadventskalender en tag mij @gewoonhanne.nl in jouw foto.

Zelfgemaakte chocopasta

By Hanne Serves: 1 potje
Prep Time: 15

Zo'n plak bananabread wordt éxtra lekker met een dikke laag homemade chocopasta. Daarvoor heb je maar een paar ingrediënten voor nodig: hazelnoten, ahornsiroop, cacaopoeder, een snufje zout en een goede keukenmachine is ook onmisbaar.

Ingredients

  • 250 gram hazelnoten
  • 50 gram ahornsiroop of agavesiroop
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • snufje zout
  • Extra: een goede keukenmachine

Instructions

1

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze vervolgens afkoelen

2

Doe de hazelnoten in de keukenmachine en mix ze tot een pasta. Afhankelijk van de sterkte van je keukenmachine kan dit 5 tot 10 minuten duren. Zet de machine tussendoor een paar keer stil om de zijkanten schoon te schrapen.

3

Voeg als de hazelnoten fijngemalen zijn tot een pasta de siroop, kokosolie, cacaopoeder en het snufje zout toe.

4

Bewaar de chocopasta in een glazen potje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply